KERKSCHIP SINT JOZEF - Houtdok 25 / Haven 25A - 2030 ANTWERPEN
KERKSCHIP ST JOZEF
WOORDJE
Vakantietijd. Gom eens wat drukte uit je agenda! Dit is een van de mooie spreuken van Bond zonder naam. De coronamaatregelen dwingen ons massaal thuis te blijven. Vervelend? Het kan ook iets opleveren: ruimte voor rust, reflectie en solidariteit.De drukte van de dag is bijna ieders deel. Het lijkt alsof we door ‘de dingen’ altijd opnieuw worden ingehaald. In alle jachtigheid lijkt het alsof de tijd steeds sneller gaat omdat we zoveel willen doen, iets snel willen hebben en altijd weer nieuwe verlangens hebben. We hollen daarbij van het één naar het ander.We krijgen het allemaal nog nauwelijks georganiseerd en verwerkt. Het ongeduld is nooit ver weg. Onze ergernis evenmin. Voor we het goed en wel beseffen, worden we geleefd. We zijn moe en we worden hét moe. En dan denk je: Ik wil weg uit de waan van de dag, de stress, de gekte. Ik voel me uitgewrongen. Ik wil tijd krijgen, tijd om te leven, tijd om mezelf te zijn. Ik wil de dingen laten bezinken, mijn geest en wezen ruimte geven. Rust wil ik. Vrede. En tijd om te genieten. Want wie niet meer kan genieten, wordt vlug ongenietbaar. “Er is maar één weg. Keuzes maken. Kiezen voor minder hebben en meer zijn.” De vakantie komt er aan. Dat is ‘nu’ leven. Tijd hebben voor jezelf, je partner, je kinderen. Je niet opnieuw laten verleiden om alles te willen. Vakantietijd is ‘tijd die vacant is’, vrij en openstaat voor andere dingen, die jij bepaalt, die jij zelf nu eens mag kiezen! Gun jezelf tijd en ruimte om te leven. Word je bewust van de rijkdom van je leven, de mensen rondom je, de vele dingen die je hebt, van het onnoemelijk vele dat je kreeg en krijgt ..... voor niets. Word je vooral bewust van wie je bent, écht bent en wie je wil worden, écht wil worden. Gom daarom wat drukte weg uit je leven.
Zicht op zijn nieuwe ligplaats kaai 25A
ERGENS GELEZEN: TIEN TIPS VOOR EEN FIJNE VAKANTIE ...  1.Laat thuis al uw werk en al uw zorgen; is alles daar goed weggeborgen? 2. Beheerst de snelheid van uw wagen; leer daarom tijdig te vertragen. 3.Wil anderen steeds voorrang geven; dat helpt elkeen gelukkig leven. 4.Geniet van Gods heerlijke natuur met stilte als gezondheidskuur. 5.Eerbiedig bomen en plantsoen: de wereld is zo mooi in ’t groen. 6.Bezoek kerken en monumenten; beschadig niet, want dat kost centen. 7.Uw tent, uw kamer, baan en bos, laat orde en netheid erop los. 8.Zeg niet te vlug: de klant is koning; Schenk uw glimlach als beloning. 9.Deel met de kinderen simpele vreugd; dat doet uw zenuwen zo’n deugd. 10.Maak vrienden van veel nieuwe mensen die u dan graag “tot weerziens” wensen.
KERKSCHIP SINT JOZEF Houtdok 25 / Haven 25A - 2030 ANTWERPEN
KERKSCHIP ST JOZEF
WOORDJE
Vakantietijd. Gom eens wat drukte uit je agenda! Dit is een van de mooie spreuken van Bond zonder naam. De coronamaatregelen dwingen ons massaal thuis te blijven. Vervelend? Het kan ook iets opleveren: ruimte voor rust, reflectie en solidariteit.De drukte van de dag is bijna ieders deel. Het lijkt alsof we door ‘de dingen’ altijd opnieuw worden ingehaald. In alle jachtigheid lijkt het alsof de tijd steeds sneller gaat omdat we zoveel willen doen, iets snel willen hebben en altijd weer nieuwe verlangens hebben. We hollen daarbij van het één naar het ander.We krijgen het allemaal nog nauwelijks georganiseerd en verwerkt. Het ongeduld is nooit ver weg. Onze ergernis evenmin. Voor we het goed en wel beseffen, worden we geleefd. We zijn moe en we worden hét moe. En dan denk je: Ik wil weg uit de waan van de dag, de stress, de gekte. Ik voel me uitgewrongen. Ik wil tijd krijgen, tijd om te leven, tijd om mezelf te zijn. Ik wil de dingen laten bezinken, mijn geest en wezen ruimte geven. Rust wil ik. Vrede. En tijd om te genieten. Want wie niet meer kan genieten, wordt vlug ongenietbaar. “Er is maar één weg. Keuzes maken. Kiezen voor minder hebben en meer zijn.” De vakantie komt er aan. Dat is ‘nu’ leven. Tijd hebben voor jezelf, je partner, je kinderen. Je niet opnieuw laten verleiden om alles te willen. Vakantietijd is ‘tijd die vacant is’, vrij en openstaat voor andere dingen, die jij bepaalt, die jij zelf nu eens mag kiezen! Gun jezelf tijd en ruimte om te leven. Word je bewust van de rijkdom van je leven, de mensen rondom je, de vele dingen die je hebt, van het onnoemelijk vele dat je kreeg en krijgt ..... voor niets. Word je vooral bewust van wie je bent, écht bent en wie je wil worden, écht wil worden. Gom daarom wat drukte weg uit je leven. ERGENS GELEZEN: TIEN TIPS VOOR EEN FIJNE VAKANTIE ... 1.Laat thuis al uw werk en al uw zorgen; is alles daar goed weggeborgen? 2. Beheerst de snelheid van uw wagen; leer daarom tijdig te vertragen. 3.Wil anderen steeds voorrang geven; dat helpt elkeen gelukkig leven. 4.Geniet van Gods heerlijke natuur met stilte als gezondheidskuur. 5.Eerbiedig bomen en plantsoen: de wereld is zo mooi in ’t groen. 6.Bezoek kerken en monumenten; beschadig niet, want dat kost centen. 7.Uw tent, uw kamer, baan en bos, laat orde en netheid erop los. 8.Zeg niet te vlug: de klant is koning; Schenk uw glimlach als beloning. 9.Deel met de kinderen simpele vreugd; dat doet uw zenuwen zo’n deugd. 10.Maak vrienden van veel nieuwe mensen die u dan graag “tot weerziens” wensen.
Paul Renders minderbroerder ofm Aalmoezenier Rijn-& Binnenvaart